top of page
  • Foto del escritorshekemtherapeutics

A QUÈ FA OLOR SANT JORDI?




Molts esperem la diada de Sant Jordi per trobar aquell llibre que fa dies ens ronda pel cap, per deixar-nos sorprendre per les novetats literàries o per passejar pels estands de llibres i roses. Aquest any, encara no podrà lluir amb tot el seu esplendor però podem trobar altres alternatives per mantenir viva l’essència tant representativa nostra.


La veritat és que com a cavaller medieval no sé si podria fer molt bona olor. Si la màquina del temps ens traslladés a aquelles èpoques, la nostra sensibilitat olfactiva es veuria amenaçada per les olors derivades de la manca d’higiene. Però si li hagués d’associar una olor, la que se’m presenta en primera instància és l’olor a llorer. I podeu pensar, llorer per Sant Jordi?


Si, llorer, perquè a part de les seves gran propietats antibacterianes i antivirals, a nivell emocional és l’oli essèncial que enfondeix coratge, força, atreviment. Com a heroi pot ser no el requeria però per a molts de nosaltres és un bon company de camí en ser equilibrant nerviós, neurotònic, estimulant cerebral i bon reforçador de la capacitat de concentració i la memòria.



Quan el podem recomanar?


Abans d’acudir a una entrevista de feina, abans de parlar amb el nostre cap, pot ser per a reivindicar millores salarials, abans d’una presentació, d‘un curs o qualsevol exposició en públic que fa sorgir el nerviosisme o quan volem superar un repte que ens hem plantejat i ens genera por. Davant d’exàmens, quan ens hem de treure el carnet de conduir, o quan es tracta d’apostes creatives, on la ment ha de fluir amb naturalitat lliure de les pròpies restriccions que nosaltres mateixos ens imposem.


A grans trets podem dir que ens ajuda a inspirar-nos, a fomentar la creativitat, a recuperar la confiança en nosaltres i per tant, a superar reptes, tant els que ens posem nosaltres mateixos com els que ens anem trobant al llarg de la vida. I què passa quan la vida ens posa dures proves a superar com una pèrdua d’una familiar, una separació o la pèrdua de la feina? L’oli de llorer simbolitza la mà afectuiosa que donant una copet a l’esquena ens transmet confiança.


I com podem emprar-lo? La olfacció conscientés la millor forma d’utilització a nivell emocional.


  • Podem fer un mínim de 5 respiracions profundes, conscients, dedicant uns minuts a calmar la ment i inhalant directament des del mateix pot de l’oli essencial.

  • Us recomano també un sticks. Molt pràctics i econòmics, es recarrega el cotó del seu interior amb 4 gotes de l’oli essencial i perfectament ens durarà una setmana si tenim la precaució de tancar-lo una vegada haguem fer las inspiracions conscients.

  • També existenxen medalles a les que podem incorporar un parell de gotes de l’oli essencial

  • Posar les gotes en un mocador i inspirar


Amb quina periodicitat?


A demanda. No existeix cap tipus de contraindicació en la utilització olfactiva dels olis essencials. Perfectament podem fer les olfaccions conscients 8-10 vegades al dia.



A l’antiga Roma, el llorer era considerat símbol de victòria, “que curiós”, oi? I és que els antic tenien una gran saviesa que amb el pas dels segles s’ha anat perdent. Podem recordar les representacions de Cèsar amb la corona de llorer com a símbol de victòria militar.


Eles fulles de llorer són molt valorades i emprades en la cuina mediterrània. Molts dels nostres plats porten una o dues fulles de llorer per a aromatitzar-los junt a la farigola o el romaní.


De la fulla aromàtica del llorer s’extreu l’oli essencial del mateix nom, d’aroma herbat, fresc i un tant intens.


Deixant de banda l’aspecte emocional, a nivell corporal, és antibacterià, antifúngic, antiviral immunostimulant, anti-inflamatori, anticatarral, mucolític i expectorant. Es un potent antàlgic i antiespasmòdic, també és anticoagulant i anti-degeneratiu.


Com a indicacions terapèutiques, podem destacar:


  • Afeccions virals: grips, bronquitis

  • Infecciones ginecològiques com candidiasis

  • Infeccions i llagues a la pell, acne, furóncols

  • Com anti-dolor en casos d’artritis, poliartritis, reuma osteo-muscular (especialment artrosis degenerativa)

  • Neuràlgies

  • Molt indicat en infeccions bucals, aftes i gingivitis i per incloure’l en col·lutoris casolans.


No sé si Sant Jordi faria molt ús del raspall de dents, però si ens volem sentir com sant Jordi, amb la seva força i valentia, res millor que uns olfaccions amb oli essencial de llorer.



I si voleu passar un parell d’horetes d’una diada singular, podeu participar en les lectures d’uns fragments de diverses obres literàries.


Des de la Uned Senior, el seu coordinador Humbert Ruiz, ens convida a Fahrenheit −459,67. La Nit Impossible és una activitat de literatura performativa en línia per a tancar la festa de Sant Jordi 2021.

Enguany volem celebrar aquesta festivitat, amb un cert aire d’homenatge al llibre Fahrenheit 451 de l’escriptor estatunidenc Ray Bradbury, mitjançant una trobada nocturna en el bosc digital, obert a tots els públics, on 10 lectors/oradors, compartiran un fragment triat d’una novel·la, un assaig, un poema…

Emoció, humor, profunditat, sorpresa… Tot això i més per a tancar la Nit Impossible de Sant Jordi 2021.



¡FELIÇ DIADA!





4 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page