top of page
  • Foto del escritorshekemtherapeutics

EXPERIÈNCIA OLFACTIVA AL BARCELONA PERFUMERY CONGRESS





Com aromatòloga utilitzo olis essencials 100% purs, integres i de primera qualitat si ve acudir al congrés 2023 de Perfumeria a Barcelona dóna la possibilitat de poder comparar els aromes naturals amb els sintètics i altres que malgrat ser naturals estan elaborats específicament pels perfumistes.


La perfumeria no precisa d’una destil·lació complerta per obtenir el 100% de molècules actives a deferència de l’aromateràpia que per a que els olis tinguin una capacitat terapèutica efectiva cal que les destil·lacions permetin que totes les molècules presents a l'oli siguin extretes.


El que si ha estat sorprenent en visitar el congrés de Perfumeria és que m’ha permès gaudir d'una experiència sensorial olfactiva novadora.


T'imagines estar veient un vídeo i poder sentir els olors que ens intenta transmetre un fotograma?


Doncs això ja comença a ser possible gràcies a les noves tecnologies que s'estan implantant el àmbit olfactiu.


Mentre estàs assentat et col·loquen al coll una espècie de collaret on els seus extrems estan habilitats amb uns petits difusors que poden arribar a emmagatzemar fins a donze essències. Un aparell sincronitzat amb la projecció, de manera que, quan es visualitza una imatge que en la realitat desprèn un aroma, el difusor ens permet gaudir-ho com si es trobés davant nostre.


Imagineu la següent seqüència al video:


  1. Et lleves pel matí et prens un cafè i sents l'aroma d'un cafè recent fet

  2. Abans de marxar de casa prepares una rentadora, i olores a roba neta

  3. Surts de casa i està plovent i t'arriba una olor a terra mullada

  4. Vas cap al despatx i pots arribar a sentir la olor de la tinta de la fotocopiadora i el paper

  5. Després d'un matí de feina vas a dinar sushi i notes al seu roma

  6. També hem pogut experimentar la olor d'una bona xocolata calenta a la tarda, a colònia i a gin-tònic al sortir al vespre

En els darrers anys el sentit de l'olfacte pren cada vegada més presència en el món del màrqueting i a partir d'ara sovint veurem més experiències immersives on tots els sentits poden estar implicats


En definitiva una experiència singular gràcies a Scentmate.


8 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page